Translate

pühapäev, 4. detsember 2011

Uduroheline müts ja sõrmkindad

Kudusin endale helerohelisest lõngast "Gedifra" mütsi ja kindad.
Seda, et see lõng uskumatult ilusat värvi on ja tibupehme, sellest sain juba kaupluses aru, aga, et ta nii uskumatult karvaseks moondub, selleks ma küll valmis ei olnud (80% (!) angoorat ja 20% meriinovilla, ega keegi ei oleks, ma usun:))). Lootsin lapsemeeles, et äkki pesemine aitab, kastsin vette, laotasin kenasti kuivama ja uskusin edasi. Kuivamise edenedes oli lausa silmaga näha , kuidas õrn angooraudu kudumite ümber kerkima hakkas, pehme, tihe ja heleroheline.
Läbi 80%-lise udu kumasid üksikud mustrikirja nupud...
Mul on nüüd udurohelised kindad ja müts:)

Mütsi kudusin 2x lõngast varrastega nr 5. Alumine osa on 2x parempidises koes, ääristatud vähikäiguga, heegelnõelaga nr 6.

Sõrmikutel on soonikuservas väike heegeldatud nupurida aga
need punutud nöörid seal randme ümber -no pole päris kindel, võib-olla kaotaks ära -aga mida teha selle kootud augureaga, mis alles jääb?

Fotod tegi Hanna.

Selles koekirjas kudusin jaanuaris ühed sünnipäevakindad.
Käsikirjaline:) mustriskeem asub siin .

Sõrmikuserva heegeldatud nupurida:
2 ahelsilmust ja 2 lõpetamata poolsammast heegeldatud nupuks ja nuppude vahel on aassilmused kinnitatud sooniku parempidistesse silmustesse.


2 kommentaari:

  1. Pean jälle ennast kordama- kõik, mis sinu väikeste sõrmede vahelt tuleb on alati maitsekas, kvaliteetne ja lihtsalt üliarmas!
    Soovin sulle õnnerohket, põnevat, ent samas hingerahu andvat uut aastat! Loomulikult kõike head ka sinu perele! Oled parim inimene, kellega minu elu on mind kokku viinud!

    VastaKustuta
  2. Oh Anne,tänud niiilusate sõnade eest!:)

    VastaKustuta