Translate

kolmapäev, 21. juuli 2010

Lilltikand ja kootud topp

Suvine topp.
Minuni jõudis paar tokki ahvatlevates toonides paksemat puuvillasegust lõnga "Punto Color"- 55% puuvilla, 45%akrüüli. Kampsuniks vähe, sokkideks liiga ilus - sai siis topp.
Kootud varrastega nr.4 ja heegeldamiseks heegelnõelad nr.3, 3,5 ja 4. Motiivide jaoks veel mõned jupid sarnase koostisega rohelist ja veidi peenemat valget.
Motiivid heegeldasin vahele, et põhilõnga kokku hoida ja rüüž allaserva sai tehtud puhtast edevusest ( ettearvatavalt tüsedama inimese seljas, kui pildil olev modell, näeb see topp päris kummaline välja:)
Troopilise kuumusega suve jaoks on sedagi riideeset vist pisut palju, jääb sügist ootama.

...ja kogutud elutarkus: puuvillase puhul peaks arvestama (kui harutada ei meeldi), et ta võtab kätte ja venib pikkusesse omaenese raskuse tõttu ja proovilapp seda ei näita.



Lilltikand linasele kleidile.
Rahvusliku tikandi muster ja värvid on valitud ja kujundatud kandja soove ja kleidi tegumoodi arvestades. Originaalmuster on raamatust "Eesti tikand". Väga hea ja armas raamat. Mustri kandmine riidele oli tõeline katsumus, (kasutasin kangakopeeri ja harilikku pliiatsit ja aega kulus kokku neli ja pool tundi...) edasi läks asi juba rõõmsamaks.
Suvine tikkimne on tõeline mõnu -soe päev, päike ja liblikad...

...mulle meeldib võrgupind.


2 kommentaari: